Wil je weten hoe je je woning kan omtoveren in een zo gezond mogelijke omgeving voor jezelf en je gezin? Ik kom bij je langs om grondig na te gaan op welke gebieden je huis wel een update kan gebruiken. Niet qua uiterlijk natuurlijk, maar wel qua gezondheid. Ik kom bij je langs en in 2 uur lopen we samen de hele woning door en geef ik je nieuwe inzichten en advies over:

EMF: elektromagnetische straling

Alles draadloos lijkt een handige manier om veel technologie met elkaar te laten communiceren. Alleen: ons lichaam is niet ontworpen voor de huidige hoeveelheden aan verschillende vormen van straling waar we in leven. Al je elektrische apparatuur geeft straling af, je wifi-router is daar een bekend voorbeeld van.

Luchtkwaliteit

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor je wooncomfort en vooral je gezondheid, maar ook voor het beperken van je energierekening. De kwaliteit van de lucht in huis kan een grote impact hebben. Je kan het niet ruiken of zien, maar in de lucht zitten vaak allerlei stoffen die een schadelijke invloed hebben, zoals vluchtige stoffen uit bouwmaterialen, een te veel aan CO2 en koolstofmonoxide en te vochtige of juist te droge lucht. De lucht binnen bevat gemiddeld 5 keer meer vervuilende deeltjes dan de lucht buiten! Daarnaast heeft ook de temperatuur en luchtstroom in huis grote invloed op je welbevinden. Ik meet de luchtkwaliteit in de verblijfsruimtes in huis en waar er ongewenst kou het huis in komt.

Drinkwaterkwaliteit

De kwaliteit van je drinkwater is sterk afhankelijk van je woonplaats en de bron van je drinkwater. De waterleidingbedrijven geven zelfs al aan dat het steeds moeilijker wordt om allerlei vervuilende stoffen uit de industrie, maar ook bijvoorbeeld medicijnresten, uit het drinkwater te filteren. Het RIVM geeft zelfs aan dat de kwaliteit van onze drinkwaterbronnen in de helft van de gevallen niet voldoet aan de eisen. Omdat water zo essentieel voor ons bestaan is, is het belangrijk te weten hoe het met de kwaliteit van je eigen drinkwater gesteld is.

Inbraakpreventie

Het is belangrijk om je in je eigen huis veilig en op je gemak te voelen en je geen zorgen te hoeven maken als je de deur uit bent. Als we samen door je woning lopen, kijken we meteen waar er mogelijkheden zijn voor ongenode gasten om op een onbewaakt moment binnen te komen. Soms is er met een kleine aanpassing al een hoop winst te boeken.

Zo verloopt een Huis-APK

Als ik bij je langs kom voor een Huis-APK lopen we samen door de hele woning om te kijken en meten hoe het met de EMF-bronnen, luchtkwaliteit, drinkwaterkwaliteit en inbraakgevoeligheid staat. Deze afspraak duurt 2 uur. Natuurlijk krijg je dan ook direct adviezen over de mogelijkheden om je het leefklimaat in je woning zo gezond mogelijk te krijgen. Een afspraak voor een Huis-APK duurt gemiddeld 2 uur, zodat je al je vragen kan stellen en we alle oplossingen kunnen bespreken. Na afloop verwerk ik wat we besproken hebben in een korte en bondige rapportage, die je achteraf opgestuurd krijgt via de mail. Zo kan je naderhand in alle rust terugzien wat er allemaal besproken is.

Woon je in de omgeving van Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Doesburg, Dieren, Arnhem of Zevenaar? Dan kan ik persoonlijk bij je langskomen voor een Huis-APK. Binnen de gemeente Brummen reken ik geen voorrijkosten als er een goede thee klaar staat. Buiten de gemeente reken ik wel voorrijkosten. Deze zullen liefdevol ingezet worden om mijn Volvo van 20 jaar oud naar de 1 miljoen kilometer te krijgen.

De kosten voor een Huis-APK zijn €225,- inclusief BTW en exclusief voorrijkosten buiten de gemeente Brummen.